lørdag 27. juni 2009

Alpine for dummies, en mild introduksjon til Alpine Those Myriads?.

Alpine Those Myriads?'s "To hell with Melancholy" (fra albumet Trance Eloquent Wings, 2009)er en feelgood-låt om å føle seg på høyde med livet - en lite beskrevet tilstand i Alpines noe dystre univers.
Jeg fikk lov til å lage en "video" (slides med musikk) av denne låta, og håper at den kan presentere ATM på en god måte, så folk blir kjent med bandet, en "Alpine for Dummies".


Lyrics "To Hell With Melancholy" © Gypus Chelofan:
Ahhh...
Go-di-ba-ohm...
Ahhh...
Mum-bah
Hey hey
Joy
Hello
Life
Ta-ra
hell
I love
me
I glow
Ahhh…
Bo-di-da-ohm…
Ahhh…
Gum-bih
Heart bliss
Ahhh…
Ba-le-si-ohm…
Ahhh…
Yeah-Ooo…


Her fant jeg en miniomtale fra i vinter:

Alpine Those Myriads?'s musikk er underlig.
Den spenner fra det ubeskrivelig vakre til det hårreisende grufulle. Den kan gå deg på nervene, du kan bli fylt av barnslig lykke, du kan le og gråte - men likegyldig klarer du ikke å være. Når musikken får tak i deg, forblir du en fan av ATM.

"Trance eloquent wings" er det nye albumet fra 2009, deres andre full-lengder.
Som alltid med ATM, er det kompromissløst. Det tar tid å tune seg inn på musikken, men det er verdt hvert eneste sekund av det.
Alpine tar deg med på en musikalsk og mental reise - til steder du aldri har vært før. Du hører klanger og lyder så mesterlig satt sammen at du kan SE fargene og føle stoffligheten! Lukk øynene og hør for eksempel på den meditative, glade "To Hell with Melancholy" - erfar det selv.

Gypus Chelofan er en sterk vokalist med stor spennvidde, og mot til å bruke sine vokalferdigheter til det ytterste. I tillegg til det, er han en glimrende komponist og "a fine musician".

Det er elektrisk og eksperimentelt, det er akustisk, det er progressivt, det er sært og humoristisk. Fremfor alt er det vakkert, vakkert, vakkert. Det er Alpine Those Myriads?.

Flere videoer av ATM:

Deat, a skeleton & The Holy Ingredient("joleha"
September 12, 2008)

We Hit With God's Hands Advarsel: Dette er en desillusjonert "protestvideo" jeg lagde i forbindelse med uroen i Midtøsten og opptakten til Gaza-krigen i jula. Jeg har bruk sterke og vonde bilder helt bevisst - ikke for at jeg synes at vold er så kult, men for at jeg ville ha en tydelig tolkning av teksten til Chelofan. Kall det gjerne en brutal realitycheck.

Ingen kommentarer: