onsdag 28. oktober 2009

Man tager en kråke.... Nattmat ute.

Man tager 1 stk kråke.

Det vil si, man kombinerer en nattetur i skauen med fisketur og kråkefangst.
Fisking er vel greit nok, men kråka kreves det litt arbeid for å få tak i. Noen skyter, jeg foretrekker nett (finmasket).
Du trenger:
1 narrekråke på en staur på en lysning i skogen. 4 venner. Det må være enten klar kveld eller tidlig morgen i grålysningen.

Du og dine venner må ligge musestille i hvert deres hjørne av skogholtet, holde i et hjørne av fangstnettet og vente på at kråkeflokken sjekker opp denne narrekråka (kråker er nysgjerrige). Så snart ei kråke har landet, kommer det stadig fler. Vent til enga er full av kråker, spenn nettet ut fra hvert hjørne og løp mot midten av enga. Slipp løs de kråkene du ikke skal spise.

Beregn én kråke pr. pers.

Kråkene renses, ribbes og kokes. Ha salt, pepper og einer (det går fint med andre barnåler også) i vannet. Løk har man ALLTID med seg på tur.
Del fuglen opp på samme måte som kylling. Har du vært råflott og tatt med deg stuffing, kan du surre sammen fuglen og grille den over bålet til den blir gyllen.
Tips til stuffing: Brødsmuler rørt sammen med solbær-gele, evt ditt favoritt-syltetøy.
Ta vare på krafta! Neste morgen, hvis det er kaldt, kan man drikke varm fuglebuljong og steke kråkerester. :)
Finfint nå om høsten. Akkurat i disse dager før det blir for kaldt å ligge i telt.

Ingen kommentarer: